Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Zoektips voor een kamer in Zwolle

Zoeken naar een kamer in Zwolle kan een hele klus zijn. Je moet er rekening mee houden dat het even duurt voordat je een mooie kamer, gezellig studentenhuis of cool appartement om te delen met vrienden hebt gevonden. Je moet veel en vaak het kameraanbod in de gaten houden, snel reageren op beschikbare woonruimtes en vooral tegen iedereen vertellen dat je op zoek bent! Hulp nodig? Wij geven je wat zoektips waardoor je zoektocht naar een kamer of appartement in Zwolle wat makkelijker wordt.

Tip: wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste kameraanbod in Zwolle? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of kijk direct naar de beschikbare kamers op ons kameraanbod in Zwolle. Begin op tijd met zoeken naar een kamer in Zwolle.

Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar toch gaan de meeste studenten pas in de zomer op zoek naar een kamer in Zwolle. Cliché, maar gouden tip blijft om op tijd te beginnen met zoeken naar een studentenkamer. Vooral veel huisbazen met nieuwe huizen beginnen al rond mei met de zoektocht naar nieuwe bewoners. Hoe eerder jij je kamer hebt gevonden, hoe beter! Houd er rekening mee dat het juist in de zomermaanden druk is op de kamermarkt, omdat veel eerstejaarsstudenten dan op zoek gaan naar een kamer. Hoe kom je dan in aanraking met de juiste kamer voor jou? Een aantal zoektips voor het vinden van een kamer vind je hieronder.

Inschrijven bij kameraanbieders met woonruimte in Zwolle

Schrijf je meteen in bij woningbouwverenigingen als je weet dat je in Zwolle wilt wonen. Hoe langer je daar staat ingeschreven, hoe beter. Je hebt dan namelijk voorrang op mensen die zich later dan jij hebben ingeschreven. Andere kamer- en woningaanbieders waar veel woonruimtes op staan zijn bijvoorbeeld:

Je kunt je natuurlijk inschrijven voor meerdere kameraanbieders om je kans op een kamer te vergroten.

Kamernet

Kamernet biedt een groot overzicht van studentenkamers en is een van de grootste kameraanbieders voor studenten. Je kunt alle kamers bekijken nadat je je hebt ingeschreven bij Kamernet. Ze bieden een overzicht van studentenhuizen, kamers en appartementen. Hoe werkt het? Heel simpel:

  1. Je schrijft je in op de website van Kamernet.
  2. Je kiest je abonnementsvorm waarmee je onbeperkt kan reageren op kamers.
  3. Je reageert op de kamer die jou interessant lijkt.
  4. Wachten op een uitnodiging!

Inschrijven bij Kamernet is gratis. Voor de mogelijkheid om te reageren op kamers moet je een betaald premium abonnement afsluiten.

Schakel je netwerk in voor woonruimte in Zwolle

Je hoort het overal: netwerken, netwerken, netwerken.. Je kennissenkring is super belangrijk bij het vinden van een kamer! Vertel iedereen - ook via social media - dat je een kamer zoekt. Via vrienden, studiegenoten, kennissen en familie vind je vaak het snelst een kamer. Ook lid worden van een studentenvereniging helpt om je netwerk te vergroten. Veel studentenverenigingen hebben bovendien studentenhuizen waar alleen leden mogen wonen die lid zijn van die vereniging. Als nieuw lid maak je kans om in een verenigingshuis te gaan wonen. Benieuwd welke verenigingen er in Zwolle zijn? We hebben alle studentenverenigingen in Zwolle voor je op een rij gezet.

Social zoektips voor een kamer in Zwolle

Om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat je op zoek bent naar een kamer in Zwolle, kun je natuurlijk een berichtje plaatsen op al je social media accounts. Zet daar beknopt in wat je ongeveer zoekt en wat je budget is. Wie weet komt er hulp uit onverwachte hoek! Word ook lid van relevante Facebookpagina’s en -groepen om een kamer te vinden in Zwolle. Bij dit soort kamers moet je vaak wel hospiteren, maar hierdoor leer je wel meteen je toekomstige huisgenoten kennen! Dit zijn drie Facebookpagina's om snel een kamer te vinden in Zwolle:

Tijdelijke kamer in Zwolle

Kan je niet op tijd een geschikte woonruimte vinden? Kijk dan naar tijdelijke kamers. Veel studenten gaan een aantal maanden op stage of maken een reis en verhuren tijdelijk hun kamer in Zwolle. Wanneer je al in de stad woont, is de kans groter dat je via-via een kamer vindt omdat je je midden in het leven van Zwolle bevindt. Bevalt het je om tijdelijk op een plek te wonen? Het passen op tijdelijke woonadressen is ook een mooie kans om verschillende soorten woningen vanbinnen te zien en de stad snel te leren kennen, doordat je in korte tijd op verschillende locaties woont. Je kunt natuurlijk ook kijken of je bij vrienden of familie kunt blijven logeren, zodat je vanuit daar verder kan zoeken.

Tip: als je tijdelijk op een adres woont heeft dit invloed op je studiefinanciering. Meestal kun je je niet inschrijven op het tijdelijke adres. Als je niet op het adres inschreven staat waar je woont heeft dat invloed op je studiefinanciering. Informeer dus eerst goed wat de mogelijkheden zijn en maak goede afspraken met de verhuurder. Kijk voor meer informatie op de pagina persoonlijke gegevens wijzigen van DUO.

Antikraak betekent goedkoop en flexibel wonen in Zwolle

Antikraak staat bekend als erg goedkoop wonen, maar het is niet voor iedereen weggelegd. De kans bestaat dat je binnen een maanden alweer je ruimte uit moet en veel moet verhuizen. Aan de andere kant kun je soms voor weinig geld op unieke locaties terechtkomen. Lees meer over antikraak in Zwolle op onze antikraakpagina.

Is het ondanks deze tips nog steeds niet gelukt om een leuke kamer in Zwolle te vinden? Probeer dan bij de volgende kamers iets minder kritisch te zijn. Je woning moet fijn zijn, maar soms moet je eerst flexibel zijn om uiteindelijk je droomwoning te krijgen. Kijk daarom ook naar andere woonruimtes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Zwolle Studentenstad

Het studentenleven in Zwolle is druk, gezellig en elke dag anders. Zwolle Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Zwolle!

Bijbaan in Zwolle

Op zoek naar een studiegerelateerde (bij)baan, stage of startersfunctie? Wij bieden jou het complete overzicht van Zwolle! Bekijk de vacatures en reageer om direct in contact te komen met de aanbieder.

Studeren in Zwolle

Ga jij studeren in Zwolle? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Zwolle heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken

Ga je in Zwolle studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Zwolle en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen

Ga je studeren in Zwolle? Dan is het wel zo leuk om er ook op kamers te gaan. Als je in Zwolle woont, leer je namelijk snel veel mensen kennen! Zwolle heeft veel leuke studentenhuizen en gebouwen waar je kunt wonen.

Geldzaken

Collegegeld, boeken, kleding, huur, eten en drinken... Studeren en het bijbehorende studentenleven zijn leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Zwolle.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.