Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Studentenverenigingen in Zwolle

Zwolle is een gezellige studentenstad met veel studiemogelijkheden op verschillende hogescholen. Naast je studie wil je natuurlijk volop genieten van het studentenleven. Dat kan door lid te worden van een studentenvereniging.

Lid worden bij een studentenvereniging in Zwolle

Studentenverenigingen helpen je om nieuwe mensen te leren kennen en een waardevol netwerk op te bouwen. In Zwolle vind je gezelligheidsverenigingen, studentensportverenigingen, religieuze verenigingen en studentenverenigingen met een andere focus. Bij sommige verenigingen heb je veel verplichtingen en een ontgroening, bij andere juist niet. Om de verenigingen te leren kennen, kan je het beste langsgaan tijden de introductieperiode. Praat met de leden en proef even van de sfeer. Je weet dan snel genoeg of er een vereniging is die bij je past! Twijfel je nog of lid worden van een studentenvereniging iets voor jou is? Neem dan een kijkje op onze pagina over waarom wel of niet lid worden bij een studentenvereniging!

Waltertje

Waltertje is de studentenvereniging voor alle studenten journalistiek in Zwolle. Waltertje zorgt voor gezelligheid met verschillende activiteiten.

Absens Carens

De GHBOSV Absens Carens is een gereformeerde studentenvereniging. De vereniging is zowel binnen als buiten Zwolle actief. De vereniging is onderverdeeld in zes disputen.

AtmosQueer

De studentenvereniging Atmosqueer is vooral gericht op LHBTQI+ studenten, maar ook als je hetero bent, ben je hier welkom.

beACtive

Studievereniging beACtive is de studievereniging voor studenten die accountancy studeren aan Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Eudaimon

Eudaimon is de studievereniging van Hogeschool KPZ in Zwolle. De studievereniging werd in 1981 opgericht en het is een kleine, maar knusse vereniging.

Eudaimon

Studievereniging Eudaimon draait al meer dan dertig jaar mee. Op 14 februari 1981 werd Eudaimon opgericht, maar er zijn onderdelen van de vereniging die al meer dan 100 jaar bestaan.

Gumbo Millenium

Gumbo Millennium is een algemene studentenvereniging, maar richt zich vooral op de informatica-gerichte opleidingen van de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Gumbo staat voor alles wat goed is in het leven.

Ichthus Zwolle

Iedere dinsdagavond komen de Ichthianen bij elkaar in kringen voor bijbelstudie, persoonlijke betrokkenheid en gezelligheid. Daarnaast worden er leuke, gezellige en opbouwende activiteiten georganiseerd.

Navigators Studenten Zwolle (NSZ)

Een christelijke en interkerkelijke vereniging met diepgang en gezelligheid. Op donderdag zijn er afwisselend Bijbelstudies en verenigingsavonden met daarnaast feestjes en goede gesprekken.

Nervi

Nervi is de studievereniging van Hogeschool Windesheim in Zwolle voor studenten Civiele Techniek, Bouwkunde en Ruimtelijke Ontwikkeling - Mobiliteit.

Oeconomia

Oeconomia is de studievereniging voor alle studenten van de Lerarenopleiding Economie van Hogeschool Windesheim.

Oikos Nomos

S.V. Oikos Nomos is de algemene studentenvereniging van Zwolle. S.V. Oikos Nomos zorgt voor een supergave studententijd voor iedereen!

Solidamentum

Studenten met een reformatorische achtergrond die vriendschap en bezinning op basis van de Bijbel belangrijk vinden. Gezelligheid verbonden met verdieping.

Studievereniging Peer2Peer

Studievereniging Peer2Peer is de studievereniging van HBO-ICT aan Hogeschool Windesheim. Het doel van de vereniging is het verbinden, ondersteunen en stimuleren van de studenten in haar doelgroep.

Varias Vias

Varias Vias is de studievereniging voor alle studenten van de Docentenopleiding Geschiedenis van Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Vestuvalo

Vestuvalo is de studentenvereniging voor alle studenten die aan de School of Human Movement & Sport van Hogeschool Windesheim in Zwolle studeren.

Vitae

Vitae is dé studievereniging van de opleiding Toegepaste Gerontologie in Zwolle. We zorgen voor gezelligheid en op zijn tijd ook een leerzame ervaring.

ZSR Boreas

Boreas is de grootste studentensportvereniging van Zwolle en dat houdt in dat er naast de sport ook van het bruisende studentenleven genoten wordt.

Zwols Hoger Technisch Corps (ZHTC)

Zwols Hoger Technisch Corps werd in 1952 opgericht en heeft ongeveer 300 leden en is daarmee een van de oudste studentenverenigingen in Zwolle. Ze bieden een leuke studententijd voor iedere hbo- of universitaire student.

Zwolle Studentenstad

Het studentenleven in Zwolle is druk, gezellig en elke dag anders. Zwolle Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Zwolle!

Bijbaan in Zwolle

Op zoek naar een studiegerelateerde (bij)baan, stage of startersfunctie? Wij bieden jou het complete overzicht van Zwolle! Bekijk de vacatures en reageer om direct in contact te komen met de aanbieder.

Studeren in Zwolle

Ga jij studeren in Zwolle? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Zwolle heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken

Ga je in Zwolle studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Zwolle en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen

Ga je studeren in Zwolle? Dan is het wel zo leuk om er ook op kamers te gaan. Als je in Zwolle woont, leer je namelijk snel veel mensen kennen! Zwolle heeft veel leuke studentenhuizen en gebouwen waar je kunt wonen.

Geldzaken

Collegegeld, boeken, kleding, huur, eten en drinken... Studeren en het bijbehorende studentenleven zijn leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Zwolle.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.