U bent hier

Zoektips voor een kamer in Zwolle

Zoeken naar een kamer in Zwolle kan een hele klus zijn. Je moet er rekening mee houden dat het even duurt voordat je een mooie kamer, gezellig studentenhuis of cool appartement om te delen met vrienden hebt gevonden. Je moet veel en vaak het kameraanbod in de gaten houden, snel reageren op beschikbare woonruimtes en vooral tegen iedereen vertellen dat je op zoek bent! Hulp nodig? Wij geven je wat zoektips waardoor je zoektocht naar een kamer of appartement in Zwolle wat makkelijker wordt.

Tip: wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste kameraanbod in Zwolle? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of kijk direct naar de beschikbare kamers op ons kameraanbod in Zwolle. Begin op tijd met zoeken naar een kamer in Zwolle.

Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar toch gaan de meeste studenten pas in de zomer op zoek naar een kamer in Zwolle. Cliché, maar gouden tip blijft om op tijd te beginnen met zoeken naar een studentenkamer. Vooral veel huisbazen met nieuwe huizen beginnen al rond mei met de acquisitie voor nieuwe bewoners. Hoe eerder jij je kamer hebt gevonden, hoe beter! Houd er rekening mee dat het juist in de zomermaanden druk is op de kamermarkt, omdat veel eerstejaarsstudenten dan op zoek gaan naar een kamer.
Hoe kom je dan in aanraking met de juiste kamer voor jou? Een aantal zoektips voor het vinden van een kamer vind je hieronder.

Inschrijven bij kameraanbieders met woonruimte in Zwolle

Schrijf je meteen in bij woningbouwverenigingen als je weet dat je in Zwolle wilt wonen. Hoe langer je daar staat ingeschreven, hoe beter. Je hebt dan namelijk voorrang op mensen die zich later dan jij hebben ingeschreven. Kamer- en woningaanbieders waar wij goede ervaringen mee hebben zijn: Kamernet en Kamerstunt. Je kunt je natuurlijk inschrijven voor meerdere kameraanbieders om je kans op een kamer te vergroten.

Een woonruimte vinden in Zwolle? Schakel je netwerk in

Je hoort het overal: netwerken, netwerken, netwerken.. Je kennissenkring is super belangrijk bij het vinden van een kamer! Vertel iedereen - ook via social media - dat je een kamer zoekt. Via vrienden, studiegenoten, kennissen en familie vind je vaak het snelst een kamer. Ook lid worden van een studentenvereniging helpt om je netwerk te vergroten. Veel studentenverenigingen hebben bovendien studentenhuizen waar alleen leden mogen wonen die lid zijn van die vereniging. Als nieuw lid maak je kans om in een verenigingshuis te gaan wonen. Benieuwd welke verenigingen er in Zwolle zijn? We hebben alle studentenverenigingen in Zwolle voor je op een rij gezet.

Tijdelijk op een huis in Zwolle passen

Kan je niet op tijd een geschikte woonruimte vinden? Kijk dan naar tijdelijke kamers. Veel studenten gaan een aantal maanden op stage of maken een reis en verhuren tijdelijk hun kamer in Zwolle. Wanneer je al in de stad woont, is de kans groter dat je via-via een kamer vindt omdat je je midden in het leven van Zwolle bevindt. Bevalt het je om tijdelijk op een plek te wonen? Het passen op tijdelijke woonadressen is ook een mooie kans om verschillende soorten woningen vanbinnen te zien en de stad snel te leren kennen, doordat je in korte tijd op verschillende locaties woont. Je kunt natuurlijk ook kijken of je bij vrienden of familie kunt blijven logeren, zodat je vanuit daar verder kan zoeken.

Tip: als je tijdelijk op een adres woont heeft dit invloed op je studiefinanciering. Meestal kun je je niet inschrijven op het tijdelijke adres. Als je niet op het adres inschreven staat waar je woont heeft dat invloed op je studiefinanciering. Informeer dus eerst goed wat de mogelijkheden zijn en maak goede afspraken met de verhuurder. Kijk voor meer informatie op de pagina persoonlijke gegevens wijzigen van DUO.

Antikraak betekent goedkoop en flexibel wonen in Zwolle

Antikraak staat bekend als erg goedkoop wonen, maar het is niet voor iedereen weggelegd. De kans bestaat dat je binnen een maand al weer je ruimte uit moet en veel moet verhuizen. Aan de andere kant kun je soms voor weinig geld op unieke locaties terecht komen. Lees meer over antikraak in Zwolle op onze antikraakpagina.

Overige social zoektips voor een kamer in Zwolle

Word lid van relevante Facebookpagina’s om een kamer te vinden in Zwolle. Is het ondanks deze tips nog steeds niet gelukt om een leuke kamer in Zwolle te vinden? Probeer dan bij de volgende kamers iets minder kritisch te zijn. Je woning moet fijn zijn, maar soms moet je eerst flexibel zijn om uiteindelijk je droomwoning te krijgen. Kijk daarom ook naar alternatieve zoekopdrachten.