U bent hier

Gemeente Zwolle

Bij het stadhuis van Zwolle kun je alle zaken regelen die te maken hebben met wonen in Zwolle, zoals je inschrijven als bewoner van de stad. Ook kan je hier je rijbewijs en paspoort aanvragen of verlengen. We hebben de belangrijkste zaken als je gaat wonen en studeren in Zwolle voor je op een rijtje gezet.

Hoe schrijf ik me in bij de gemeente Zwolle?

Ga je in Zwolle wonen tijdens je studententijd? Dan moet je je adres doorgeven aan de gemeente Zwolle. Je kunt hiervoor, op afspraak, terecht bij het stadkantoor van de gemeente. Je kunt ook online je verhuizing melden via het digitale loket met je Digi-D. Je hebt het volgende nodig om je inschrijving compleet te maken:

  • Een geldig identiteitsbewijs. Is je identiteitsbewijs verlopen? Een nieuw identiteitsbewijs of paspoort vraag je ook makkelijk aan via de gemeente.
  • Een ondertekend huurcontract
  • Een getekende verklaring van de hoofd- / verhuurder
  • Bij antikraak: een getekende gebruikersovereenkomst

Belangrijk als je gaat verhuizen binnen of naar de gemeente Zwolle

Het is belangrijk dat je je verhuizing op tijd regelt. Ben je te laat met het doorgeven van je verhuizing? Dan heeft dit gevolgen voor het terugbetalen van (huur) toeslagen, parkeervergunning, maar ook voor je studiefinanciering bij DUO. Je moet dan mogelijk een deel van de ontvangen toeslagen terugbetalen. Ga je ergens anders studeren en verhuis je naar een andere gemeente dan Zwolle? Dan hoef je alleen je verhuizing door te geven aan je nieuwe gemeente. Je nieuwe gemeente zorgt ervoor dat je uitgeschreven wordt bij je oude woonplaats.

Let op: geef je je verhuizing later dan 5 dagen nadat deze plaatsvond door? Dan verwerkt de gemeente Zwolle de datum van ontvangst als verhuisdatum.

De gemeente bezoeken

Het stadskantoor is het centrale punt waar je in Zwolle terecht kunt voor alle gemeente zaken. Houd er wel rekening dat het druk kan zijn. Je moet daarom vooraf een afspraak maken. Je kunt online gemakkelijk een afspraak maken bij gemeente Zwolle via de website. Houd je Digi-D bij de hand als je een afspraak wilt maken, deze heb je nodig bij het online loket.

Contactgegevens gemeente Zwolle

Het telefoonnummer van de gemeente Zwolle is: 14 038. De gemeente is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur. Het bezoekadres is: Lübeckplein 2, Zwolle.
Voor meer informatie kun je terecht op de website van gemeente Zwolle.