U bent hier

Hogescholen in Zwolle

Ben je van plan om je studie in Zwolle te volgen? Dan heb je de keuze uit o.a. een hbo of universitaire studie. Een hbo-studie start je vaak na het afronden van je havo-diploma. Overigens kiezen ook veel scholieren met een vwo-dilploma voor een studie aan het hbo. Met een havo-diploma, een vwo-diploma of een mbo 4-diploma is het mogelijk om een opleiding aan een hogeschool te volgen. Kom je van het mbo, lees dan eens onze pagina 'van mbo naar hbo'.

Tip: wil je weten welke hogescholen en opleidingen van Nederland de beste reviews krijgen? De website Intostudies.nl heeft reviews verzameld over de beste hogescholen van Nederland.

Christelijke Hogeschool Windesheim

Windesheim heeft maar liefst 22.000 studenten verspreid over de vestigingen Zwolle en Almere. Hiermee is Windesheim een van de grotere hbo-instellingen in Nederland. Windesheim richt zich op onderwijs, onderzoek en ondernemen.

Viaa Gereformeerde Hogeschool

Hogeschool Viaa is een school met een uitgesproken karakter. Viaa hecht veel waarde aan kwalitatief goed onderwijs, advies en onderzoek.

Katholieke Pabo Zwolle

Katholieke Pabo Zwolle is een zelfstandige hogeschool met ruim 700 bachelor- en 200 masterstudenten en met professionaliseringsactiviteiten voor ruim 1250 deelnemers per jaar. KPZ is zelfs al jaren de beste pabo van Nederland!

ArtEZ Hogeschool voor de kunsten

ArtEZ heeft in totaal ongeveer 3000 studenten verspreid over drie locaties. Ze bieden vooropleidingen, bachelor- en masteropleidingen in beeldende kunst, vormgeving, muziek, theater, creative writing en kunsteducatie. Genoeg aanbod dus!