U bent hier

Hogescholen in Zwolle

Wil je een hbo-opleiding in Zwolle volgen? Dan kun je kiezen uit maar liefst vier hogescholen: Windesheim, Viaa, Katholieke Pabo en ArtEZ Hogeschool voor de kunsten. De hogescholem bieden verschillende opleidingen aan en hebben elk hun eigen kwaliteiten. Er is dus voor iedereen een passende hogeschool en hbo-opleiding in Zwolle. Een hbo-studie start je vaak na het afronden van je havo-diploma. Wij zochten daarom voor je uit wat je moet weten als je van havo naar hbo gaat. Ook steeds meer vwo-scholieren kiezen om van vwo naar hbo te gaan. Met een havo-diploma, een vwo-diploma of een mbo 4-diploma is het mogelijk om een opleiding aan een hogeschool te volgen. Hieronder vind je het complete overzicht van hogescholen in Zwolle. Kies gemakkelijk jouw hogeschool en hbo-opleiding!

Wil je niks missen van het studentenleven in Zwolle Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Christelijke Hogeschool Windesheim

Windesheim heeft maar liefst 22.000 studenten verspreid over de vestigingen Zwolle en Almere. Hiermee is Windesheim een van de grotere hbo-instellingen in Nederland. Windesheim richt zich op onderwijs, onderzoek en ondernemen.

Viaa Gereformeerde Hogeschool

Hogeschool Viaa is een school met een uitgesproken karakter. Viaa hecht veel waarde aan kwalitatief goed onderwijs, advies en onderzoek.

Katholieke Pabo Zwolle

Katholieke Pabo Zwolle is een zelfstandige hogeschool met ruim 700 bachelor- en 200 masterstudenten en met professionaliseringsactiviteiten voor ruim 1250 deelnemers per jaar. KPZ is zelfs al jaren de beste pabo van Nederland!

ArtEZ Hogeschool voor de kunsten

ArtEZ heeft in totaal ongeveer 3000 studenten verspreid over drie locaties. Ze bieden vooropleidingen, bachelor- en masteropleidingen in beeldende kunst, vormgeving, muziek, theater, creative writing en kunsteducatie. Genoeg aanbod dus!