← Terug naar overzicht

De beste hamburgers in Zwolle!

uit eten

Een hamburger op z’n tijd (of gewoon heel vaak!) is altijd lekker. Eigenlijk is een burger heel simpel: een broodje met rundergehakt, maar je kan er zoveel meer van maken! Je kan er geheel je eigen draai aangeven en hem bereiden zoals jij wil! Ben je bijvoorbeeld meer fan van een klassieke burger, of hou je bijvoorbeeld van een truffelburger? Natuurlijk bestaan er ook genoeg eetgelegenheden waar je een heerlijk broodje kunt scoren! Ook in Zwolle hebben we onze favoriete adresjes waar je zeker eens langs moet gaan.

Ingeburgerd

Het restaurant Ingeburgerd staat voor ‘Gewoon Goed Eten’. Je eet hier lekker casual en kunt genieten van goed eten in een no-nonsense sfeertje. Chic uit eten heeft namelijk niet altijd de voorkeur, toch? Door de week heb je natuurlijk ook wel eens zin in een makkelijke hap! Bij Ingeburgerd bereiden ze heerlijke hamburgers met eerlijk bio-vlees van de lokale slager Haverkort. Ben je vegetarisch? Dan ben je ook aan het juiste adres. Mocht je een allergie hebben of bepaalde eetwensen, dan hoef je maar een kik te geven en het wordt voor je geregeld. De menukaart staat vol met lekkere voor- en hoofdgerechten. Onze favoriet is de Truffeltrut en de Buffalo Bill!

Nieuwe Markt 25, Zwolle

Belgische Keizer

Bij de Belgische Keizer kan je heerlijk eten van de uitgebreide menukaart. Dit is echt the place to be als je zelf zin hebt in een lekkere hamburger, maar degene met wie je uiteten gaat zin heeft in wat anders. Ze hebben namelijk ook gewoon heerlijke spareribs, kip saté, en biefstuk. Maar als je hier voor een hamburger komt, dan ben je ook zeker aan het goede adres, het is namelijk een van hun specialiteiten! Je kan een burger scoren als lunch, maar ook tijdens het diner. Ook kan je kiezen voor de ‘Chef speciaal Belgische Keizer’, je krijgt dan een hamburger naar keuze op je bord, samen met spareribs, gefrituurde uienringen, bacon en friet.

Melkmarkt 58, Zwolle

Woodies

Een bekend fenomeen bij Woodies zijn de Woodies Burgers. Je kan ze zowel tijdens de lunch en als hoofdgerecht bestellen, dus je kan hier de hele dag terecht! Er staan 3 burgers op de kaart, de eerste is de Woodies Super Burger die bestaat uit magere runderburger met sla, wat groenten zoals sla en tomaat, gebakken ei en hamburgersaus. De tweede is de Woodies Homemade Chili Chips Burger, een kipburger met sla, rode ui, cheddar cheese, nacho chips, jalapeno pepers en salsasaus. De derde is de Woodies Vega Burger, je krijgt dan een dubbele burger met sla, tomaat, rode ui, kaas, augurk en hamburgersaus. Welke vind jij het lekkerste klinken?  Ook kan je nog frietjes en salade bij de hamburger bestellen!

Melkmarkt 34, Zwolle

Milligers

Net aan de rand van Zwolle vind je Grand Café Milligers. Voor dit restaurant ben je wel wat langer onderweg vanuit de binnenstad, maar het is de moeite zeker waard! Milligers is namelijk gelegen aan de Milligerplas, waarbij ook een stukje strand ligt. Superfijn om hier te lunchen of je dag te eindigen in bijvoorbeeld de lente of de zomer! De burgers van Milligers zijn ook zeker een aanrader, vooral de Milligers Bun is een aanrader! Alle burgers worden geserveerd van de bakplaat, en dat proef je! Eetsmakelijk!

Milligerlaan 2, Zwolle

Morgen wat gezonder eten na deze vette hap?  Ga dan voor een van deze heerlijke, gezonde zomerrecepten!

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
studentenkamer opknappen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Zwolle Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden