← Terug naar overzicht

De open dag van Hogeschool Windesheim

In januari kan je weer op veel hogescholen en universiteiten de open dagen bezoeken, zo ook die van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Wellicht heb je al eerder een open dag bezocht en wil je zeker worden van je keuze, of misschien weet je het nog helemaal niet wat bij jou past! Dat geeft natuurlijk niks, er is namelijk zoveel keuze. Er zijn heel veel studenten die studiekeuzestress ervaren, en dan is het juist slim om een open dag te bezoeken. Zo kom je er achter wat wel of niet bij jou past!

Wanneer zijn de open dagen? 

De open dag valt deze keer op vrijdag 24 januari 2020. Vanaf 13:00 tot 21:00 ben je van harte welkom op de Campus om kennis te maken met Windesheim en de verschillende gebouwen. Er worden heel veel voorlichtingen gegeven over verschillende voltijdopleidingen zoals over studies op het gebied van Bewegen en Sport; Economie, Management en Recht; Gezondheid en Welzijn; Journalistiek en Communicatie; Logistiek; Onderwijs en Techniek en ICT. Deze voorlichtingen worden vaak een aantal keren per open dag aangeboden, voor het hele programma kan je je hier aanmelden.

Ook zijn er speciale voorlichtingen die je kunt volgen over hoe je bijvoorbeeld topsport kunt combineren met je studie en een voorlichting over DUO en andere financiële zaken.

Bereid je voor!

Het is erg handig om alvast wat informatie op te zoeken over de studies die je leuk lijken en welke je graag wilt bezoeken. Schrijf je vragen op zodat je deze kan stellen tijdens de voorlichting, zo ga je namelijk al een stuk gerichter naar de open dag toe! Neem ook een notitieblokje mee, je wordt waarschijnlijk overspoeld met informatie die je de volgende dag al niet meer weet!

Mocht je echt niet weten wat voor studie je wil gaan volgen, begin dan als eerste met het afstrepen van de studies die écht niks voor jou zijn. Waarschijnlijk kan je de lijst met studies dan al wel halveren waardoor je alweer een stuk dichter bij je keuze bent. Lees je vervolgens in over de studies en kijk of je interesses hier liggen. Uiteindelijk houd je nog een aantal studies over die je eventueel kan bezoeken op de open dag.

Mocht je uiteindelijk voor een studie hebben gekozen, maar er toch spijt van hebben? Dan heb je nog altijd de 1 februariregeling!

Tips voor op de open dag

  • Ga optijd weg van huis zodat je eventueel bij alle voorlichtingen kan zijn die je wil bezoeken. Veel voorlichtingen zijn vaak erg druk en zo weet je dat je altijd zeker bent van een plekje!
  • Ga in gesprek met studenten van de studies die je interessant lijken. De docenten die de voorlichtingen geven vertellen altijd heel veel informatie, maar het is ook prettig om het verhaal van een student te horen. Zij begrijpen je vaak beter en kunnen je vaak beter dingen uitleggen en adviseren doordat ze hetzelfde hebben meegemaakt. Ook geven zij vaak hun mening over wat ze wel/niet leuk vinden aan de studie of de school!
  • Neem iemand mee. Het is altijd verstandig om iemand mee te nemen naar de open dag zoals een familielid of een vriend of vriendin die ook gaat studeren. De ander komt vaak met andere vragen en kan dingen onthouden die jij al lang weer vergeten bent, zo kan je elkaar aanvullen! Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk gezelliger! 

De adresgegevens

Hogeschool Windesheim
Campus 2, 8017 CA Zwolle
De website: www.windesheim.nl

* Mocht je op 24 januari 2020 niet kunnen, dan is er ook een open dag op vrijdag 3 april 2020 van 13:00 tot 17:00. Let wel op: je moet je uiterlijk hebben ingeschreven vóór 1 mei als je het eerstvolgende schooljaar wilt beginnen!

Ik wens je veel succes toe met het maken van je studiekeuze!

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
studentenkamer opknappen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Zwolle Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden