← Terug naar overzicht

Thuis een Halloweenfeestje geven: waar moet je aan denken?

Het is bijna tijd voor Halloween! Vaak wordt er rond deze enge feestdag genoeg georganiseerd in clubs en kroegen, maar wil jij dit jaar eens iets anders? Organiseer dan zelf een tof huisfeestje. In deze blog lees je hoe je dat doet!

Bereid je huis (en jezelf) voor op een wilde avond

Zorg dat je je huis partyproof maakt! Begin met genoeg inkopen doen. En denk hierbij niet alleen aan bier, maar bijvoorbeeld ook aan toiletpapier en vuilniszakken. Zorg dat je waardevolle spullen goed opbergt en doe kamers waar het feestje niet plaatsvindt op slot. Door (keuken)kastjes af te plakken en “geen toegang”-bordjes op te hangen, voorkom je dat feestgangers aan je spullen gaan zitten.

Natuurlijk moet ook jij klaar zijn voor een lange avond. Als het feestje bij jou thuis is, ben jij waarschijnlijk de laatste die gaat slapen. Dus zorg voor een goede nachtrust voorafgaand aan het feestje. Vergeet ook niet een goede bodem te leggen en alvast wat antikatervoedsel in huis te halen!

Zorg voor de juiste versiering en outfits

Een Halloweenfeestje is natuurlijk niet compleet zonder de juiste versiering. Tover je huis om in een spookhuis door enge decoraties in te slaan bij de Feest Bazaar. En vergeet ook niet jezelf in een toepasselijke outfit te hullen. Bij Party City scoor je de origineelste kostuums.

Serveer toepassende snacks

De Halloweensfeer hoeft zich niet alleen te beperken tot de decoraties en outfits. Ook qua snacks zijn er veel enge mogelijkheden. In de Allerhande vind je bijvoorbeeld recepten voor Halloweenpunch of een enge horrorcake. Ook Kelly van de foodblog Goodfoodlove heeft een aantal lekkere Halloweenrecepten voor je.

Houd rekening met de buren en voorkom problemen

Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat het feestje leuk blijft wanneer het eenmaal aan de gang is. Laat je buren even weten dat je een feestje geeft. Zo verklein je de kans dat zij ’s nachts boos de politie bellen. Je voorkomt overlast bovendien makkelijk door niet te veel mensen uit te nodigen. Vergeet daarnaast niet aan de veiligheid en het comfort van je gasten te denken. Denk er bijvoorbeeld goed over na of je mensen binnen laat roken. En let erop dat mensen niet te dicht bij een trap, open raam of balkonreling staan te dansen.

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
studentenkamer opknappen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Zwolle Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden