← Terug naar overzicht

Welkom in Zwolle!

Het is alweer bijna september, dat betekent dat het nieuwe schooljaar van start gaat. Als eerstejaars hbo student breekt er een nieuw tijdperk van je (studenten)leven aan! Een nieuwe studie, nieuwe uitdagingen en natuurlijk nieuwe mensen. Best een spannende tijd, maar ook enorm leuke. Wij geven jou graag wat tips mee over hoe je de start van jouw studie tot een succes kunt maken!

Hbo Bruisweek

Vanaf maandag 26 augustus t/m woensdag 28 augustus 2019 is vindt de Hbo Bruisweek plaats in Zwolle. Dit is dé introductieweek voor alle studenten van Zwolle en daarmee de ideale manier om je opleiding, de stad, de studentenverenigingen en je toekomstige studie- en stadsgenoten op een leuke manier te leren kennen. Samen met je nieuwe klas ga je 3 dagen op pad voor leuke activiteiten samen met je mentor (oudejaars van je opleiding). Super gezellig dus.

Na de Hbo Bruisweek weet je precies waar je moet zijn voor een leuke studententijd in Zwolle. Zo is er bijvoorbeeld een rondleiding door de binnenstad waarbij je alle studentenhotspots ontdekt. Het avondfestival biedt veel leuke feesten, comedyacts in het theater, games, films, livemuziek, dance in Hedon en vooral heel veel gezelligheid in de Zwolse binnenstad!

Studentenvereniging

Studentenverenigingen zijn the place to be als je snel in het studentenleven wil duiken. Je leert snel mensen kennen van een of meerdere opleidingen: dé manier om alvast aan je netwerk te werken en contacten te leggen voor later. Daarnaast zijn studentenverenigingen ook vaak heel gezellig doordat ze allerlei soorten activiteiten organiseren. Denk aan leuke feesten, kroegavonden, uitstapjes en studietripjes. Ook krijg je af en toe de gelegenheid om te kijken bij bedrijven van de studierichting, ook interessant! Doe dit zeker als je de kans krijgt, zo vergroot je jouw netwerk weer! Tot slot zoeken de leden elkaar vaak ook op voor de studie, best handig als je een handje hulp krijgt van een studiegenoot uit het 3e jaar! Een aantal algemene studentenverenigingen zijn bijvoorbeeld ZHTC, Gumbo Millennium, Oikos Nomos en ZSR Boreas. Meer lezen over studentenverenigingen in Zwolle doe je hier!

Wees je eigen tourguide!

Wil je jezelf helemaal tot het uiterste voorbereiden op jouw studententijd? Weet je nog niet helemaal wat je kan verwachten van de stad Zwolle? Wees dan eens je eigen tourguide en leid jezelf rond door deze mooie stad. Bedenk voor jezelf wat je je nog wil weten, bijvoorbeeld hoe je de school kan bereiken met het OV of te voet. Loop gelijk alvast een rondje op de campus, dan weet je gelijk waar je moet zijn als de school begint! Bezoek ook even de binnenstad zodat je weet waar alle leuke kroegen, restaurants en winkels te vinden zijn.

We wensen jouw alvast een goede start toe van jouw nieuwe studie!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Zwolle Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden