← Terug naar overzicht

Voordelig omgaan met je STUFI doe je zo! gesponsord

Voordelig omgaan met je STUFI doe je zo!

Elke student kijkt uit naar het moment waarop de studiefinanciering wordt gestort. Spijtig genoeg is dat geld er vaak weer veel te snel doorheen. Natuurlijk weet je wel iets van besparen, maar met deze tips houden jij en je STUFI het echt langer vol, en dat is altijd mooi meegenomen.

Tip 1. Check je huur

Vrienden zijn met je huisbaas is wel zo handig, maar hij moet je natuurlijk niet te veel huur laten betalen. Check daarom hoe veel de huur van jouw kamer maximaal mag zijn. Dit kan je kan je op verschillende websites controleren. Wellicht moet de huur wel omlaag en bespaar jij meerdere tientjes per maand!

Tip 2. Ga voor tweedehands

Heel veel spullen zijn tweedehands beschikbaar, en als jij wat meer wilt besparen op je maandelijkse kosten is het kopen van tweedehands producten een goede manier. Zo maak je een duurzame keuze en maak je ook je portemonnee blij. Zo bieden veel grote aanbieders van schoolboeken ook tweedehands varianten aan. Dit kan voor de aanschaf van boeken soms wel in de honderd euro aan voordeel oplopen. Maar ook Refurbished telefoons en laptops zijn hier een voorbeeld van. Koop bijvoorbeeld een Refurbished telefoon in plaats van een nieuwe. Dit kan je maandelijks voordeel opleveren.

Tip 3. Regel korting op je abonnement

Een van de kostenposten waar studenten veel op kunnen besparen zijn abonnementen. De kosten van bijvoorbeeld je telefoonabonnement kunnen vaak stukken goedkoper. Om geld te besparen kan je je aansluiten bij een budgetprovider, deze providers zitten op hetzelfde netwerk als de grote providers, maar hebben veel scherpere prijzen. Stap bijvoorbeeld over naar Ben en neem een studentenabonnement, met deze deal krijg je en gratis 4G en betaal je geen aansluitkosten. Zo bespaar je als student toch wat van je studiefinanciering, wat je voor veel leukere dingen kunt gebruiken. Kijk voor deze deal snel op Ben.nl/student, en sleep die korting maar binnen.

Tip 4. Maak lijstjes

Cliché maar waar. Maak een lijstje voordat je boodschappen gaat doen, en schrijf daarop wat je echt nodig hebt. Zo koop je veel minder onnodige spullen, en hou je meer van je STUFI in je zak. Maak bijvoorbeeld een wishlist, zodat je weet waarvoor je spaart. Door het maken van lijstjes ben je ook beter voorbereid op kosten die nog gaan komen, zo kan je geld opzijzetten voor echt belangrijke kosten, en weet je precies wat je over houdt voor leukere zaken!

Tip 5. Doe zoveel mogelijk samen

Neem met je vriendelijk gezamenlijk een abonnement op Netflix. Eet een paar keer per week met je huisgenoten of vrienden, deel je Spotify account, koop gezamenlijk je boeken in en neem samen Deezer. Met andere woorden, doe zo veel mogelijk samen! Dit is niet alleen hartstikke gezellig, maar levert uiteindelijk ook aardig wat geld op, wat jij mooi in je zak kan houden.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Zwolle Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op