← Terug naar overzicht

Zo scoor jij goedkoop jouw studieboeken!

zo scoor jij goedkoop studieboeken

Het nieuwe schooljaar gaat alweer beginnen en dat betekent... nieuwe schoolboeken. Dit is een uitgave waar ik nooit van tevoren over nadenk, maar wat toch altijd veel kost. Daarom hebben wij voor jullie een paar tips op een rijtje gezet zodat jij goedkoop je studieboeken kunt scoren!

Heb je ze echt nodig?

Elk jaar kun je de gehele boekenlijst op de schoolsite vinden. Veel studenten kopen dan ook meteen alle boeken. Dit is iets wat ik nooit heb gedaan. Simpelweg omdat ik de meeste toch niet zal gebruiken. Je moet zelf een beetje leren inschatten welke boeken je écht nodig hebt en wanneer je genoeg hebt aan de collegeslides, jouw samenvattingen en de samenvattingen van Stuvia. Dit scheelt je een hoop geld. Stuvia is een site waar studenten hun samenvattingen voor een paar euro ‘verkopen’. Zo hoef je zelf niet het boek te kopen en ook geen samenvatting te maken. Lekker makkelijk zal ik zeggen!

Hogerejaars

Bij mijn opleiding hebben we een facebookgroep met alle studenten van de opleiding. Hier worden vaak boeken verkocht en gekocht. De boeken zijn nog goed te gebruiken en hebben een zacht prijsje. Veel beter dan die dure boeken. Kijk even of jouw opleiding ook een platform heeft waar je onderling boeken kunt ruilen of verkopen. Zo bespaar je een hoop geld. En bedenk anders even of je hogerejaars kent, waar je het eventueel aan kunt vragen. Zij vinden het vast niet erg om nog wat geld te vangen voor boeken die ze niet meer gebruiken.

Tweedehandsjes

Verschillende sites verkopen ook tweedehandse boeken. Zoals bijvoorbeeld Bol.com. Soms moet je wel even goed zoeken, want ze zijn er niet altijd. Veel boeken zijn hier een oudere druk van het boek wat je docent aanbeveelt. Als je twijfelt kun je vragen aan je docent of een oudere druk ook goed is. Meestal zijn er bij nieuwere drukken alleen kleine dingen aangepast, dus moet het prima kunnen.

Inruilen

Ben je zelf een hogerejaars? Ruil dan je studieboeken in! Bij Studystore kun je de boeken die jij zelf niet meer gebruikt verkopen. Met dit geld kun je dan mooi nieuwe boeken kopen. Bij de meeste hogescholen en universiteiten zit wel een Studystore in de buurt, dus dan kun je meteen zelf kijken. Hier verkopen ze ook tweedehands boeken, dus als je boft kun je misschien zelfs een beetje winst maken. Ook kun je meteen zien of het de goede boeken zijn en of ze nog in een goede staat zijn. Echt een aanrader!

Succes met boeken scoren

Hopelijk kun jij nu al jouw studieboeken goedkoop bemachtigen. En anders kun je er nog over na denken om een duur boek met meerdere studenten te kopen. Studeren moet je toch, dus waarom het niet een beetje goedkoop en gezellig maken met je studiegenootjes? Veel plezier met studeren!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Zwolle Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op