U bent hier

Gezondheidszorg in Zwolle

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in Zwolle betekent dat je op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties in Zwolle, dit keer zonder advies van je ouders. Onder gezondheidsinstanties verstaan we alle instanties die als doel hebben om jou gezond te houden óf te maken.

Hoe vind je een goede tandarts, huisarts of eerste hulp in Zwolle? Waar kan je (na een uit de hand gelopen avond) in Zwolle een SOA test doen? Wat kun je laten onderzoeken bij de GGD? Bestaat zorgtoeslag voor studenten? Wellicht vinden je ouders het betalen van je zorgpremie mooi geweest en regel je als student zelf je zorgverzekering. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering en gelden er speciale regels en kortingen voor studenten?

Kortom: hoe leid je een gezond (studenten)leven in Zwolle? Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt om gezond te blijven óf te worden in Zwolle.

Studenten met burn-out en hoe te voorkomen

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan: deadlines vanuit de studie, veel sociale verplichtingen, werken naast je studie om überhaupt je studie te kunnen betalen en nooit eens rust, omdat je altijd in verbinding staat met al je vrienden via je telefoon....

Eerste hulp in Zwolle

Met spoed zorg nodig in Zwolle? Bekijk het overzicht van Eerste Hulp posten, nachtapotheken en spoedhuisartsposten inclusief contactgegevens en locaties in Zwolle.

Huisarts in Zwolle

Als je in Zwolle gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Zwolle te hebben. Hoe vind je een huisarts en mag je zomaar overstappen?

SOA testen in Zwolle

Studenten vormen één van de vijf risicogroepen wat betreft seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA), dus daarom is het goed om te weten hoe je die dus NIET krijgt! We vertellen je hoe je het beste kan handelen bij een SOA en waar je een SOA kan laten testen in Zwolle.

GGD Zwolle

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst IJsseland, de GGD, ontwikkelt het IJssellandse gezondheidsbeleid en zorgt voor de uitvoering. Bij GGD Zwolle kun je onder andere terecht voor informatie over SOA’s en voor vaccinaties als je op reis gaat.

Tandarts in Zwolle

Als je in Zwolle gaat wonen tijdens je studententijd, dan is het wel zo handig om ook hier je tandarts te hebben. Vaak moet je voor je verzekering 1 keer per jaar of half jaar je gebit laten controleren. Dan is het natuurlijk vervelend als je eerst naar de andere kant van het land moet treinen.

Zorgverzekering voor studenten

Zorgverzekering als student nodig? Wij waren benieuwd of er speciale zorgverzekeringen voor studenten zijn. Bestaat er zoiets als een zorgverzekering met studentenkorting? Wij stelden onze vragen aan een onafhankelijke expert.

Zorgverzekering regelen

Als je ouder bent dan 18, dan ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Verzekeringen zijn misschien niet boeiend en leuk om je in te verdiepen. Maar het kan je geld besparen.