Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Zo maak jij je tuin klaar voor de winter!

Zo maak jij je tuin klaar voor de winter!

Heb jij het geluk van een lekker tuintje waar je altijd wat zonnestralen kan meepakken? Laat de kou je niet afschrikken en geniet ook nog steeds van je tuin tijdens de winter. Maak je tuin klaar voor de koudste periode van het jaar, want ook de winter schenkt ons soms een lekkere zonnestraal waar je buiten van kan genieten. 

Winters zitplekje

Elke tuin heeft een lekker zitplekje nodig, ook in het najaar! Waar je in de zomer nog lag bruin te bakken op een ligstoel, is voor de winter een tuin loungebank een echte toevoeging aan je tuin. Een loungebank voor in je tuin kan je heerlijk bedekken met wat warme materialen. Wol is een échte winterstof en zorgt voor lekkere warmte tijdens koude winterdagen. Bedek je loungeset met wat wollen kussens, dekens en neppe vachtjes om je warm te houden.

Hierbij een tip: schaf een hoes aan die je loungebank beschermt tegen vocht en vorst! Een andere warmtetip is het neerzetten van een heater. Een heater hoef je alleen maar aan te sluiten in een stopcontact en warmt je binnen no-time op. Hier heb je in het voorjaar natuurlijk ook weer plezier van!

Je eigen dierentuin

Maak van je winterse tuintje een echt thuis voor dieren en help ze overwinteren. Probeer je tuin niet te veel op ruimen in de winter als het gaat om compost en bladeren. Egels kruipen het liefste weg in een dikke laag compost of bladeren voor hun winterslaap. Vogels krijgen het in de winter wat moeilijker om eten te vinden. Je kunt ze zelf een handje helpen door vetbolletjes, pindaslingers of speciale vogelpindakaashuisjes op te hangen! Je kan de lieveheersbeestjes helpen door stengels van venkel en engelkruid neer te leggen op een droge schuilplaats. Zo zijn er nog een hoop andere dingen die jij kan doen om de dieren de winter door te helpen. Het is een kleine moeite, maar zo kan er toch nog iemand optimaal genieten van je tuin!

Groene vingers

De tuin moet er natuurlijk ook nog een beetje mooi bij liggen tijdens de koude dagen. Als jij groene vingers hebt, dan is dit een klusje voor jou. Begin bij het verwijderen van uitgebloeide bloemen. Veel bloemen zijn inmiddels wel uitgebloeid, deze kan je gewoon afknippen. De stengel kan je hierbij ook afknippen, maar laat de rest zitten want de bladeren bieden nog wat bescherming tegen de vorst. Dan moet het gazon ook winterklaar gemaakt worden. Zolang de temperatuur boven de 6 graden blijft, zal het gras blijven groeien. Maai het gras dus niet meer te kort, maar zet de maaier anders een standje hoger. Als je je gazon optimaal wilt onderhouden deze winter, dan is het gazon bemesten met wintermeststof een goede tip. Houd jij wel van wat kleur in de tuin tijdens het voorjaar? Denk dan nu al na over welke bloembollen jij wilt planten. Het wordt namelijk nu al tijd om deze te planten voor het voorjaar. Denk aan narcissen, hyacinten en tulpen! Wil je ook graag wat groen naar binnen brengen deze winter? Deze planten zijn geschikt voor jouw studentenkamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Zwolle Studentenstad

Het studentenleven in Zwolle is druk, gezellig en elke dag anders. Zwolle Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Zwolle!

Bijbaan in Zwolle

Op zoek naar een studiegerelateerde (bij)baan, stage of startersfunctie? Wij bieden jou het complete overzicht van Zwolle! Bekijk de vacatures en reageer om direct in contact te komen met de aanbieder.

Studeren in Zwolle

Ga jij studeren in Zwolle? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Zwolle heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken

Ga je in Zwolle studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Zwolle en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen

Ga je studeren in Zwolle? Dan is het wel zo leuk om er ook op kamers te gaan. Als je in Zwolle woont, leer je namelijk snel veel mensen kennen! Zwolle heeft veel leuke studentenhuizen en gebouwen waar je kunt wonen.

Geldzaken

Collegegeld, boeken, kleding, huur, eten en drinken... Studeren en het bijbehorende studentenleven zijn leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Zwolle.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.