Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Welkom in Zwolle!

Welkom in Zwolle!

Het is alweer bijna september, dat betekent dat het nieuwe schooljaar van start gaat. Als eerstejaars hbo student breekt er een nieuw tijdperk van je (studenten)leven aan! Een nieuwe studie, nieuwe uitdagingen en natuurlijk nieuwe mensen. Best een spannende tijd, maar ook enorm leuke. Wij geven jou graag wat tips mee over hoe je de start van jouw studie tot een succes kunt maken!

Hbo Bruisweek

Vanaf maandag 26 augustus t/m woensdag 28 augustus 2019 is vindt de Hbo Bruisweek plaats in Zwolle. Dit is dé introductieweek voor alle studenten van Zwolle en daarmee de ideale manier om je opleiding, de stad, de studentenverenigingen en je toekomstige studie- en stadsgenoten op een leuke manier te leren kennen. Samen met je nieuwe klas ga je 3 dagen op pad voor leuke activiteiten samen met je mentor (oudejaars van je opleiding). Super gezellig dus.

Na de Hbo Bruisweek weet je precies waar je moet zijn voor een leuke studententijd in Zwolle. Zo is er bijvoorbeeld een rondleiding door de binnenstad waarbij je alle studentenhotspots ontdekt. Het avondfestival biedt veel leuke feesten, comedyacts in het theater, games, films, livemuziek, dance in Hedon en vooral heel veel gezelligheid in de Zwolse binnenstad!

Studentenvereniging

Studentenverenigingen zijn the place to be als je snel in het studentenleven wil duiken. Je leert snel mensen kennen van een of meerdere opleidingen: dé manier om alvast aan je netwerk te werken en contacten te leggen voor later. Daarnaast zijn studentenverenigingen ook vaak heel gezellig doordat ze allerlei soorten activiteiten organiseren. Denk aan leuke feesten, kroegavonden, uitstapjes en studietripjes. Ook krijg je af en toe de gelegenheid om te kijken bij bedrijven van de studierichting, ook interessant! Doe dit zeker als je de kans krijgt, zo vergroot je jouw netwerk weer! Tot slot zoeken de leden elkaar vaak ook op voor de studie, best handig als je een handje hulp krijgt van een studiegenoot uit het 3e jaar! Een aantal algemene studentenverenigingen zijn bijvoorbeeld ZHTC, Gumbo Millennium, Oikos Nomos en ZSR Boreas. Meer lezen over studentenverenigingen in Zwolle doe je hier!

Wees je eigen tourguide!

Wil je jezelf helemaal tot het uiterste voorbereiden op jouw studententijd? Weet je nog niet helemaal wat je kan verwachten van de stad Zwolle? Wees dan eens je eigen tourguide en leid jezelf rond door deze mooie stad. Bedenk voor jezelf wat je je nog wil weten, bijvoorbeeld hoe je de school kan bereiken met het OV of te voet. Loop gelijk alvast een rondje op de campus, dan weet je gelijk waar je moet zijn als de school begint! Bezoek ook even de binnenstad zodat je weet waar alle leuke kroegen, restaurants en winkels te vinden zijn.

We wensen jouw alvast een goede start toe van jouw nieuwe studie!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Zwolle Studentenstad

Zwolle is echt een leuke studentenstad, waar je een onvergetelijke studententijd gaat hebben. Elke dag is hier anders, maar wij houden voor jou het overzicht! Wij bieden: een verzameling van de beste studentenkamers, een regelmatige update over de lekkerste restaurant en barretjes in Zwolle, toegang tot de leukste bijbanen voor studenten, het laatste studentennieuws, toelichting op belangrijke geldzaken tijdens en na je studietijd, informatie omtrent student gerelateerde gezondheidszorg en alles wat je verder moet weten over je studententijd in Zwolle. Kortom: wij willen jou motiveren om het optimale uit je studententijd te halen.

Studeren in Zwolle

Ga jij studeren in Zwolle? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Zwolle heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken

Ga je in Zwolle studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Zwolle en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen

Ga je studeren in Zwolle? Dan is het wel zo leuk om er ook op kamers te gaan. Als je in Zwolle woont, leer je namelijk snel veel mensen kennen! Zwolle heeft veel leuke studentenhuizen en gebouwen waar je kunt wonen.

Geldzaken

Collegegeld, boeken, kleding, huur, eten en drinken... Studeren en het bijbehorende studentenleven zijn leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Zwolle.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.