Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Voordelen en nadelen van ontgroening

Voordelen en nadelen van ontgroening

Na de zomer kan je dan eindelijk beginnen aan je nieuwe studie! Maar voordat deze kunnen beginnen heb je misschien besloten je aan te melden bij een studentenvereniging. Bij deze periode hoort natuurlijk de welbekende ontgroening. Weet je niet wat je kan verwachten of dit wel iets voor jou is? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje. Benieuwd naar onze suggesties? Lees dan snel verder.

First things first…

Spannend is het natuurlijk altijd: (en ja, jij bent heus niet de enige die het spannend vindt) nieuwe mensen ontmoeten en opdrachten doen die misschien niet heel leuk zijn. Dit neemt niet weg dat aan het eind dat samen met je jaar en clubgenoten je een enorme band hebt opgebouwd en je tijdens deze periode vrienden voor het leven maakt. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, noemen we eerst de (kleine) nadelen op.

1. Intensief

Expeditie Robinson kijken ter voorbereiding van je ontgroening zou misschien wel een aanrader zijn. Je weet nooit wat je kan verwachten, hoeveel uur (je mag) slapen en welke food challenges je krijgt.

2. Money money money

Ben je misschien geen Dagobert Duck (geld-wise dan)? Handig voorafgaand aan je studievereniging tijd een spaarpot te hebben voor de bierpot. Zo zal je naast de benodigdheden van de studievereniging ook biertjes moeten betalen voor de ouderejaars.

Voordelen

De nadelen wegen naar onze mening niet op tegen de voordelen. Zo moet iedereen een ontgroening doorstaan en schept dit echt een enorme band met je jaargenoten.

1. Netwerk opbouwen

Naast de gezelligheid van je clubgenoten bouw je daarnaast ook nog eens een mega groot netwerk op. Tijdens borrels praat je met veel mensen die goed zijn voor je netwerk. Dit netwerk kan je later gebruiken voor stages en wie weet je droombaan!

2. Goed voor ervaring en CV

Naast het intensieve gedeelte van de ontgroening zal je later ook veel hebben aan je lidmaatschap van een studentenvereninging. Dit zal soms ook in zijn voordelen werken voor op je cv wanneer je naast lid ook nog eens inzet voor activiteiten en deelname aan het bestuur.

3. Activiteiten om nooit te vergeten

De mensen, drank en activiteiten zijn er om nooit te vergeten (of toch wel door de biertjes?). Samen met je jaargenoten ga je een onvergetelijke, maar vooral leuke tijd tegemoet die je samen doorstaat.

Lees voor meer voordelen onze blog: De voordelen van een ontgroening bij een studentenvereniging

Op deze manier krijg je bijna zin in de ontgroening toch!? No worries, iedereen moet het een keertje doorstaan en zie het zo wie weet is dit een goede oefening voor een eventuele deelname aan de echte Expeditie Robinson? Good Luck!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Zwolle Studentenstad

Het studentenleven in Zwolle is druk, gezellig en elke dag anders. Zwolle Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Zwolle!

Bijbaan in Zwolle

Op zoek naar een studiegerelateerde (bij)baan, stage of startersfunctie? Wij bieden jou het complete overzicht van Zwolle! Bekijk de vacatures en reageer om direct in contact te komen met de aanbieder.

Studeren in Zwolle

Ga jij studeren in Zwolle? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Zwolle heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken

Ga je in Zwolle studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Zwolle en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen

Ga je studeren in Zwolle? Dan is het wel zo leuk om er ook op kamers te gaan. Als je in Zwolle woont, leer je namelijk snel veel mensen kennen! Zwolle heeft veel leuke studentenhuizen en gebouwen waar je kunt wonen.

Geldzaken

Collegegeld, boeken, kleding, huur, eten en drinken... Studeren en het bijbehorende studentenleven zijn leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Zwolle.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.