Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Review opleiding: Communication & Multimedia Design

Review opleiding: Communication & Multimedia Design

Aantal sterren: ****

Weet je nog niet welke opleiding je wil gaan doen? Wij snappen je gevoel helemaal! Het kiezen van een studie is niet zo gemakkelijk. Ben je op zoek naar een creatieve en ook technische opleiding? Dan is de opleiding Communication & Multimedia Design misschien wel iets voor jou. Ik vertel je mijn ervaringen over de opleiding en geef je mijn eerlijke mening. Benieuwd hoe ik de opleiding tot nu toe heb ervaren? Lees dan snel verder.

Mijn achtergrond

Mocht je al eerder blogs van mij hebben gelezen, dan weet je dat ik mijn middelbare school op vmbo-niveau heb gevolgd. Hierna heb ik een mbo-opleiding gevolgd aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam. Met mijn grafische achtergrond en gevoel voor design leek een opleiding die hierop aansloot of een mooie aanvulling zou zijn hierop een goede keuze.

Wat leer je?

In het eerste jaar krijg je vakken die je een beeld geven waar je uiteindelijk naar toe werkt en gaat afstuderen. Naast het creatieve gedeelte zoals het ontwerpen van huisstijlen, websites en mobiele applicaties leer je ook hoe je deze kan programmeren. Ik heb bewust voor deze opleiding gekozen, omdat je hier echt leert hoe je jouw ontwerp interactief en werkend kan maken. Dit is iets wat ik miste in mijn vorige opleiding en waar nu veel vraag naar is. Naast het creatieve en technische deel komen ook vakken als het onderzoek doen naar een doelgroep en kijken waar de behoefte liggen van een bepaalde doelgroep naar voren.

Wat kan je worden?

Wanneer je de opleiding Communication & Multimedia Design hebt afgerond, kun je aan de slag als Interaction Designer, User Experience designer, Front-end developer, usability expert of webdesigner.

Op dit moment ben ik klaar met het afronden van mijn eerste jaar CMD (Communication & Multimedia Design). Om eerlijk te zijn, was het eerste jaar CMD echt met ups & downs, zo was het in het begin behoorlijk wennen wat betreft de stof en het tempo waarin je de stof moet verwerken. Al met al zou ik deze opleiding zeker aanbevelen wanneer je graag zowel creatief als technisch bezig wil zijn.

Tip: kies deze opleiding wanneer je graag je creatieve skills wil combineren met de technische (of andersom). Natuurlijk kun je alles leren, maar wanneer je een achtergrond hebt in één van de twee dan scheelt dit wel bij sommige vakken.

Wil je meer info? Lees dan meer over de opleiding en de toelatingseisen op de website van mijn school: Haagse Hogeschool. Je kan natuurlijk ook kijken of je deze opleiding kan volgen op een school bij jou in de buurt.

Heb je een vraag over de opleiding? Mail mij gerust: Nienke@studentensteden.nl.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Zwolle Studentenstad

Het studentenleven in Zwolle is druk, gezellig en elke dag anders. Zwolle Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Zwolle!

Bijbaan in Zwolle

Op zoek naar een studiegerelateerde (bij)baan, stage of startersfunctie? Wij bieden jou het complete overzicht van Zwolle! Bekijk de vacatures en reageer om direct in contact te komen met de aanbieder.

Studeren in Zwolle

Ga jij studeren in Zwolle? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Zwolle heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken

Ga je in Zwolle studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Zwolle en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen

Ga je studeren in Zwolle? Dan is het wel zo leuk om er ook op kamers te gaan. Als je in Zwolle woont, leer je namelijk snel veel mensen kennen! Zwolle heeft veel leuke studentenhuizen en gebouwen waar je kunt wonen.

Geldzaken

Collegegeld, boeken, kleding, huur, eten en drinken... Studeren en het bijbehorende studentenleven zijn leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Zwolle.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.