Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Alle blogs over hogescholen


 • Van vwo naar hbo
  Van vwo naar hbo

  Als je klaar bent met het vwo wordt er vaak van je verwacht dat je naar de universiteit gaat. Je omgeving vindt het een logische stap en het is toch zonde om een ‘stap terug’ te doen? Toch zijn er genoeg redenen om van vwo naar hbo te gaan!

 • Start met studeren in 2020!
  Start met studeren in 2020!

  Wil jij na de zomervakantie beginnen aan een mbo of hbo studie? Dan is het verstandig om je zo langzamerhand goed in te gaan lezen in de mogelijkheden. Bij veel hogescholen zijn de eerste ronde met open dagen al geweest. Vind je het moeilijk om een keuze te maken, omdat niets helemaal perfect aansluit bij jouw wensen? Kijk dan eens verder dan de grote en bekende hogescholen!

 • Hoe overleef ik: Hogeschool InHolland
  Hoe overleef ik: Hogeschool InHolland

  Zelf studeer ik niet aan InHolland, maar om toch de belangrijke details over deze hogeschool te achterhalen, heb ik een aantal InHolland studenten geïnterviewd. Lees dus snel verder voor de ins en outs van het studieleven aan InHolland!

 • De open dagen komen eraan!
  De open dagen komen eraan!

  Binnenkort komen de open dagen van de Amsterdamse universiteiten en hogescholen er weer aan. Het perfecte moment om meer te weten te komen over welke studie je zou willen doen volgend jaar. Maar hoe bereid je je bezoek het beste voor?

 • 5 tips om vrienden te maken zonder studentenvereniging
  5 tips om vrienden te maken zonder studentenvereniging

  Vaak wordt aan het begin van je studententijd geadviseerd om vrienden te maken door lid te worden van een studentenvereniging. Maar wat nou als je weet dat een studentenvereniging niets voor jou is? Gebruik dan deze 5 tips!

 • Hier scoor je je studieboeken!
  Hier scoor je je studieboeken!

  De zomer vliegt voorbij en helaas is het alweer bijna september. Dit betekent dat je langzaamaan moet gaan beginnen met het voorbereiden op de studie. En boeken kopen hoort hierbij. In deze blog lees je waar je (goedkoop) je boeken kunt inslaan!

 • Haal het beste uit jouw introductieweek!
  Haal het beste uit jouw introductieweek!

  Wanneer je begint met studeren kun je meedoen aan een introductieperiode. Een week waarin je alles leert over het studentenleven en jouw toekomstige studentenstad. Om ervoor te zorgen dat je je hoofd boven water weet te houden en onbezorgd kan genieten van deze superleuke week, geef ik je in deze blog een aantal handige tips en adviezen.

 • SOS! Ik ben een eerstejaarsstudent
  SOS! Ik ben een eerstejaarsstudent

  Weet je nog toen je als brugger het middelbaar binnenstapte? Je bent nu ouder en weet je wat je wel en niet kunt maken. Maar ik kan begrijpen dat je misschien toch wat angst hebt voor de eerste dag. Neem een diepe adem en ga er voor. In deze blog geef ik je een aantal tips om zo goed voorbereid mogelijk je eerste schooldag tegemoet te gaan.

 • Welke dingen moet je zeker doen tijdens je studiejaren?
  Welke dingen moet je zeker doen tijdens je studiejaren?

  De jaren waarin je studeert zijn kort maar krachtig. Het is een periode waarin je veel leert, jezelf razendsnel ontwikkelt en waarin vriendschappen voor het leven worden gesloten. Voor je het weet is je studieperiode voorbij en zit je dagelijks op kantoor. In deze blog vertel ik je wat je tijdens je studiejaren écht niet mag overslaan.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Zwolle Studentenstad

Het studentenleven in Zwolle is druk, gezellig en elke dag anders. Zwolle Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Zwolle!

Bijbaan in Zwolle

Op zoek naar een studiegerelateerde (bij)baan, stage of startersfunctie? Wij bieden jou het complete overzicht van Zwolle! Bekijk de vacatures en reageer om direct in contact te komen met de aanbieder.

Studeren in Zwolle

Ga jij studeren in Zwolle? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Zwolle heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken

Ga je in Zwolle studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Zwolle en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen

Ga je studeren in Zwolle? Dan is het wel zo leuk om er ook op kamers te gaan. Als je in Zwolle woont, leer je namelijk snel veel mensen kennen! Zwolle heeft veel leuke studentenhuizen en gebouwen waar je kunt wonen.

Geldzaken

Collegegeld, boeken, kleding, huur, eten en drinken... Studeren en het bijbehorende studentenleven zijn leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Zwolle.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.