Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Een warm studentenhuis maak je zo

Een warm studentenhuis maak je zo

Elke dag wordt het kouder buiten, het wordt vroeg donker en fietsen zonder handschoenen is geen optie meer. Dat kan maar één ding betekenen: winter is coming! Korte dagen, maar lange avonden vol met gezelligheid in huis. Over het algemeen zijn studentenhuizen niet heel goed geïsoleerd en extra stookkosten zijn zonde van ons geld. Hier lees je tips hoe je het warm kunt maken of houden in jullie studentenhuis, zonder dat het jullie extra geld kost!

De stookkosten laag houden

Stookkosten zijn erg duur en dat is zonde van ons geld. We hebben het tenslotte al krap genoeg, toch? Om te besparen op stookkosten kun je een aantal dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld met een intergas combi compact het huis niet alleen heel snel verwarmen, maar ook energiezuinig. Zeker als je met veel huisgenoten woont kan dit veel geld schelen! Anderzijds kun je de stookkosten ook verminderen door de kou zoveel mogelijk buiten te houden. Dit kunnen jullie doen door verduisterende gordijnen op de hangen. Deze houden mega veel kou buiten! En het staat leuk in jullie woonkamer. Het helpt ook om tochtstrips voor de raamkieren te plakken. Als jullie geen zin hebben om dat aan te schaffen, rol dan een handdoek op en leg deze voor het raam. Je voelt meteen dat er minder kou naar binnen komt!

Gezellige sfeer

Wat kan een studentenhuis warmer maken dan veel gezelligheid? Precies, helemaal niks! De winter is al koud en donker, dus laten we er het beste van proberen te maken. Het studentenhuis kunnen jullie met wat kleine ingrepen gemakkelijk gezelliger maken. Wij hangen in ons huis bijvoorbeeld elk jaar lampjes op. Gewoon zo'n slinger die je ook in de kerstboom kunt hangen. Het kost bijna niks, maar maakt het wel onwijs gezellig in huis! Over de kerstboom gesproken, die mag deze winter ook niet ontbreken! In de buurt kunnen jullie vast ergens een goedkope boom scoren en de ballen haal je voor weinig geld bij de Action. Natuurlijk zijn kaarsen in huis een echte must have. Warme gezelligheid gegarandeerd!

Knusse huisavonden

Zeker in deze tijd is het fijn om huisgenoten te hebben. Geniet dan ook vooral van de momenten die je met hen hebt! Nu we niet meer op stap kunnen, moeten we ons thuis zien te vermaken. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen te bedenken om met huisgenoten te doen. Kijk eens bij de kringloopwinkel of ze nog leuke spellen hebben en organiseer een spelletjesavond. Een avondje met z'n allen Netflixen is ook altijd een goed idee. Of uitgebreid koken, ook leuk! Hebben jullie een buitenruimte? Wat dachten jullie dan van een avond met een kampvuur, glühwein en marshmallows? Heerlijk winters!

Kan het pas warm worden in het studentenhuis als het er ook leuk uitziet? Zo geef je de woonkamer in je studentenhuis een opknapbeurt!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Zwolle Studentenstad

Het studentenleven in Zwolle is druk, gezellig en elke dag anders. Zwolle Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Zwolle!

Bijbaan in Zwolle

Op zoek naar een studiegerelateerde (bij)baan, stage of startersfunctie? Wij bieden jou het complete overzicht van Zwolle! Bekijk de vacatures en reageer om direct in contact te komen met de aanbieder.

Studeren in Zwolle

Ga jij studeren in Zwolle? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Zwolle heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken

Ga je in Zwolle studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Zwolle en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen

Ga je studeren in Zwolle? Dan is het wel zo leuk om er ook op kamers te gaan. Als je in Zwolle woont, leer je namelijk snel veel mensen kennen! Zwolle heeft veel leuke studentenhuizen en gebouwen waar je kunt wonen.

Geldzaken

Collegegeld, boeken, kleding, huur, eten en drinken... Studeren en het bijbehorende studentenleven zijn leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Zwolle.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.