Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De lekkerste oliebollen van Zwolle

De lekkerste oliebollen van Zwolle

Het is weer zo ver: oliebollentijd! Je ruikt ze meestal al van ver, die heerlijke versgebakken oliebollen. Ben jij team 'krenten' of team 'zonder'? Wij hebben in ieder geval op een rijtje gezet waar je deze winter de lekkerste oliebollen van Zwolle scoort. Lees je mee?

Sipkema's oliebollenkraam 

Sipkema's oliebollen zijn al meer dan vijftige jaar een begrip in Zwolle. Je vindt ze zowel op de Grote Markt als op de Diezerpoortenbrug bij de Stadsmuur. Ook Sipkema's oud Hollandse appelbeignets moet je een keer geproefd hebben, deze zijn gemaakt van een grote schijf goudreinet in kaneelbeslag. Superlekker en door het kaneelbeslag geeft het een absolute kerstsfeer!

De Stadsbakker  

De oliebollen van De Stadsbakker Zwolle op de Blijmarkt 4 zijn gevuld met rozijnen, krenten en appel. De appel zorgt voor een lekkere frisse smaak maar overheerst totaal niet. Daarnaast zijn de oliebollen niet te vet, erg belangrijk als je het mij vraagt. Tijdens het shoppen van kerstcadeaus even wat oliebollen halen?

Gebakkraam Visscher 

Gebakkraam Gerrit Visscher heeft met een eervolle vermelding op de lijst van lekkerste oliebollenbakkers in Nederland van het AD gestaan. Volgens de vakjury waren de oliebollen ''Goed gevuld en buitengewoon lekker''. Ze zijn dus zeker het proberen waard! Gebakkraam Visscher is te vinden in Stadshagen en winkelcentrum de Aa-Landen. Als je niet zo'n grote oliebollenfan bent, is dit toch zeker het proberen waard.

Oliebollenkraam Tuinland 

Voor de ingang van Tuinland Zwolle aan de Storkstraat 2 staat ook een oliebollenkraam. Wat is er nou lekkerder dan een middagje kerstshoppen afsluiten met een overheerlijke warme oliebol? Met of zonder krenten, allemaal even lekker!

Zelf oliebollen bakken 

Nog niet zo veel op de planning staan in de kerstvakantie? Kies er dan voor om zelf een dagje oliebollen te bakken. Niets is lekkerder dan een oliebol die je zelf net uit het vet hebt gehaald. Een groot voordeel is dat je er natuurlijk zo veel kunt bakken als je zelf wilt. Kun je na een dagje bakken geen oliebol meer zien? Dan kun je ze altijd nog rondbrengen bij familie of vrienden. Wedden dat je daar punten mee scoort! Daarnaast is het in deze gekke tijden om jouw vrienden en familie wat extra aandacht te geven. Stap daarom op je fiets en lever overal een bordje versgebakken oliebollen af, het wordt zeker weten gewaardeerd!

Ben jij nog op zoek naar de perfecte kerstcadeautjes voor vrienden en jouw familie? Je vindt ze bij deze leuke webshops!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Zwolle Studentenstad

Het studentenleven in Zwolle is druk, gezellig en elke dag anders. Zwolle Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Zwolle!

Bijbaan in Zwolle

Op zoek naar een studiegerelateerde (bij)baan, stage of startersfunctie? Wij bieden jou het complete overzicht van Zwolle! Bekijk de vacatures en reageer om direct in contact te komen met de aanbieder.

Studeren in Zwolle

Ga jij studeren in Zwolle? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Zwolle heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken

Ga je in Zwolle studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Zwolle en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen

Ga je studeren in Zwolle? Dan is het wel zo leuk om er ook op kamers te gaan. Als je in Zwolle woont, leer je namelijk snel veel mensen kennen! Zwolle heeft veel leuke studentenhuizen en gebouwen waar je kunt wonen.

Geldzaken

Collegegeld, boeken, kleding, huur, eten en drinken... Studeren en het bijbehorende studentenleven zijn leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Zwolle.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.