Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in Zwolle betekent dat je op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties in Zwolle, dit keer zonder advies van je ouders. Onder gezondheidsinstanties verstaan we alle instanties die als doel hebben om jou gezond te houden óf te maken.

Hoe vind je een goede tandarts, huisarts of eerste hulp in Zwolle? Waar kan je (na een uit de hand gelopen avond) in Zwolle een SOA test doen? Wat kun je laten onderzoeken bij de GGD? Bestaat zorgtoeslag voor studenten? Wellicht vinden je ouders het betalen van je zorgpremie mooi geweest en regel je als student zelf je zorgverzekering. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering en gelden er speciale regels en kortingen voor studenten?

Kortom: hoe leid je een gezond (studenten)leven in Zwolle? Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt om gezond te blijven óf te worden in Zwolle.

Zorgverzekering afsluiten als student

Vanaf 18 jaar ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en zorgpremie te betalen. Maar waar moet je als student eigenlijk op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

Zorgtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Zorgtoeslag is een financiële bijdrage vanuit de overheid om mensen tegemoet te komen in de zorgkosten. Door deze financiële bijdrage blijft zorg ook betaalbaar en toegankelijk voor mensen met een lager inkomen.

Huisarts in Zwolle

Als je in Zwolle gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Zwolle te hebben. Hoe vind je een huisarts en hoe kun je overstappen?

Tandarts in Zwolle

Ga jij in Zwolle wonen tijdens je studententijd? Dan is het handig om de tandarts in de buurt te hebben. Lees hier hoe je een nieuwe tandarts vindt en waar je op moet letten!

Soa testen in Zwolle

Natuurlijk weet je dat je het altijd veilig moet doen, maar toch kun je onverhoopt een soa krijgen. Je leest hier hoe je een soa herkent en waar jij je kunt laten testen op een soa in Zwolle.

GGD Zwolle

De GGD houdt zich bezig met het welzijn van Nederlanders. Bij GGD Zwolle kun je onder andere terecht voor informatie over soa’s, soa-testen en vaccinaties als je op reis gaat.

Studenten met burn-out en hoe te voorkomen

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of hebben last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je een burn-out kunt herkennen, voorkomen of behandelen.

Eerste hulp in Zwolle

Met spoed zorg nodig in Zwolle? Bekijk hier het overzicht van spoedeisende hulp, huisartsenpost, spoedapotheek en belangrijke telefoonnummers. 

Zwolle Studentenstad

Het studentenleven in Zwolle is druk, gezellig en elke dag anders. Zwolle Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Zwolle!

Bijbaan in Zwolle

Op zoek naar een studiegerelateerde (bij)baan, stage of startersfunctie? Wij bieden jou het complete overzicht van Zwolle! Bekijk de vacatures en reageer om direct in contact te komen met de aanbieder.

Studeren in Zwolle

Ga jij studeren in Zwolle? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Zwolle heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken

Ga je in Zwolle studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Zwolle en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen

Ga je studeren in Zwolle? Dan is het wel zo leuk om er ook op kamers te gaan. Als je in Zwolle woont, leer je namelijk snel veel mensen kennen! Zwolle heeft veel leuke studentenhuizen en gebouwen waar je kunt wonen.

Geldzaken

Collegegeld, boeken, kleding, huur, eten en drinken... Studeren en het bijbehorende studentenleven zijn leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Zwolle.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.